Valikoima

Valikoimissamme olevia tuotteita

Löydät liikkeestämme laajan valikoiman raaka-aineita ruuanlaittoosi. Kaikki valikoimissamme olevat tuotteet ovat mahdollisimman pitkälle luomua tai lähituotantoa – parhaassa tapauksessa lähellä kasvatettuja luomutuotteita!

Juustot

Leipiemme kanssa voit ostaa palanpainikkeeksi jotain herkullisista luomujuustoistamme. Valikoimistamme löytyy juustoja muutamalta pirkanmaalaiselta maitotilalta sekä tarkoin valittuja tuotteita eri puolilta Suomea. Juustotiskiltämme saat luonnonmukaisesti tuotettua Goudaa, Edamia, Emmentalia sekä erilaisia kermajuustoja. Lisäksi voit herkutella ihanilla maustetuilla tuorejuustoilla sekä sini- valko- ja viherhomejuustoilla.

Leipätuotteet

Leivomme itse leipää joka päivä raaka-aineista, jotka kaikki löytyvät kaupastamme. Jos et ole itse jauhosormi, voit silti saada puodistamme lämpimäistä kotiin vietävää joka ikinen päivä. Leivomme sekä tummaa että vaaleaa leipää, ja lisäksi tarjolla on aina myös gluteenitonta leipää. Ruislimppumme ovat 100 % ruista, eli niistä ei löydy hitustakaan vehnäjauhoa. Tumma saaristolaisleipämme on tehty rukiin ja vehnän sekoituksesta, ja makeutensa leipä saa ripauksesta tummaa siirappia. Tiistaisin ja torstaisin teemme leipiä myös tattarista, speltistä sekä ohrasta. Tarjolla on myös kokojyväsämpylöitä sekä rustiikkisia maalaispatonkeja rapealla kuorella.

Vihannekset ja juurekset

Liikkeestämme löydät erittäin laajan kattauksen kotimaisia, lähellä tuotettuja juureksia ja vihanneksia. Sesonkiaikoina meiltä saa myös luomuparsaa sekä marjoja. Kaikki myymämme vihannekset tulevat lähituottajilta Pirkanmaan ja Hämeen alueelta. Suurin osa kasviksista on luonnonmukaisesti viljeltyjä, ja kaikista tuotteista löytyy merkintä niiden alkuperästä.

Jauhot

Valikoimissamme on laaja kattaus erilaisia jauhoja eri karkeusasteilla. Löydät meiltä ruis-, vehnä-, ohra-, kaura- ja spelt-jauhot sekä paljon muuta. Lisäksi hyllymme notkuvat erilaisilla hiutaleilla. Tarjoamme kaikki leivontaan tarvitsemasi tuotteet luomuna, ja lisäksi pitkän liudan herkullisia reseptejä!

Kananmunat

Meiltä saat joka päivä tuoreita, luonnonmukaisesti tuotettuja kananmunia. Luomukananmunat ovat hieman tavallisia munia kalliimpia, mutta luomutuotannossa kanat voivat selkeästi paremmin. Luomukanalassa kanoilla on enemmän tilaa liikkua, ja ne voivat lisäksi istua orrella sekä munia pesään. Luomukanaloissa pitää olla ikkunat ja päivänvaloa, jota tavalliset kanat eivät välttämättä näe koskaan. Luomukana syö myös lähes täysin luomutuotettua rehua. Geenimuunneltujen rehujen, synteettisten rehuainesosien sekä väriaineiden käyttö on luomumunatuotannossa kiellettyä.

Kalat

Saamme kalaa paikallisilta kalastajilta aina tiistaisin. Kalat on pyydetty yleensä Pyhäjärvestä tai Näsijärvestä, joten ne ovat todellista lähiruokaa! Valikoimistamme löytyy myös luonnonmukaisesti tuotettua kylmäsavulohta Oulun seudulta. Jos olet kalan ystävä, on meiltä mahdollisuus tilata tuoretta kalaa myös muina viikonpäivinä.

Muut tuotteet

Myymme ruuan lisäksi tiloissamme myös pieniä eriä luonnonmukaisia Reilun Kaupan kosmetiikkatuotteita. Löydät meiltä käsitehtyjä saippuoita sekä erilaisia hunaja- ja savituotteita ihonhoitoon